LaLeagane – It's all about gaming!

DOTA 2 – TI10 vine in Romania!​

După peste un an de întârzieri, viitorul turneu al Dota 2, The International 10 a fost mutat într-o nouă locație dintr-o țară nouă. Evenimentul, care inițial trebuia să se întâmple la Stockholm, Suedia, va avea loc acum la București, România, a anunțat Valve miercuri.

Valve a început să lucreze cu Suedia pentru a găzdui turneul 2020 cu un an înainte de timp în 2019. Pe măsură ce evenimentul stabilit de vară se apropia, a devenit clar că va trebui să fie suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, care a împins turneul de la 2020-2021 – ceva ce s-au confruntat și cu multe turnee și evenimente precum Olimpiada și Campionatul European de Fotbal. După întârziere, turneul a fost în cele din urmă reprogramat pentru august 2021.

Cu toate acestea, potrivit unui post de la Valve luna trecută, în ciuda mai multor asigurări în anul precedent, Federația Sportivă Suedeză a votat să nu accepte e-sporturile în federația sa, iar jocului lui Valve i s-a refuzat clasificarea ca eveniment sportiv de elită, ceea ce înseamnă că cererile de viză pentru jucătorii din afara al Uniunii Europene nu ar fi aprobat.

În schimb, intrarea jucătorilor în țară ar fi supusă aprobării agenților de frontieră individuali. Acest lucru a pus în discuție abilitățile echipelor de a-și pune în joc listele complete și a făcut imposibilă garantarea integrității turneului, așa că pe 21 iunie, Valve a ales să întârzie turneul și să îl mute într-o locație nouă.

Miercuri, Valve a anunțat că The International 10 – Dota 2 se vor desfășura oficial pe Arena Națională din București, România începând cu 7 octombrie și până la 17 octombrie. Noua locație a turneului poate găzdui în mod normal până la 55.000 de fani, dar rămâne de văzut cum va configura Valve pentru The International – deși dezvoltatorul a spus că informațiile despre bilete vor fi disponibile în curând