O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

DOTA2 The International 2023 — program si format

dota-ti-2023.jpg


The International se apropie cu pasi repezi! Dupa luni intregi de lupte crancene, douasprezece echipe au reusit sa-si asigure prezenta la TI, urmand ca alte opt echipe sa li se alature dupa calificarile regionale.

The International este urmarit de milioane de oameni, de la jucatori obsșnuiti pana la jucatori experimentati si chiar fost jucatori profesionisti. In fiecare an cautăm noi oportunitati pentru a face The International mai interesant, mai distractiv si mai accesibil. Anul acesta, obiectivul nostru a fost sa imbunatatim experienaa de vizionare pentru o varietate cat mai ampla de fani. Cu toate ca niciun format nu poate fi perfect, ne straduim intotdeauna sa gasim un echilibru intre ceea ce a functionat anterior si ceea ce ar putea functiona mai bine pe viitor.

Asadar, odata cu apropierea TI 2023, dorim sa-ti prezenntam modificarile aduse anul acesta in ceea ce priveste formatul, dar si motivele deciziilor din spatele acestora.

The Schedule
Una dintre marile diferente din acest an o reprezinta programul evenimentului. O competitie live este intotdeauna mai interesanta atunci cand oamenii o pot urmari in timp real, nu mai tarziu cu cateva ore sau chiar zile, asa ca ne-am dorit sa facilitam aceasta experienta pentru un numar si mai mare de oameni.

Pentru a le permite cat mai multor persoane sa urmareasca evenimentul in direct, aproape toate meciurile sunt programate de vineri pana duminica. Astfel, turneul se va desfasura pe o perioada de trei saptamani pentru a acomoda meciurile celor douazeci de echipe: un weekend pentru faza grupelor (12-15 octombrie), un weekend pentru faza eliminatorie (20-22 octombrie) si un weekend pentru faza finala (27-29 octombrie).

The Road to The International
Reprezentand un eveniment important pentru scena de sporturi electronice, The International atrage spectatori care nu au jucat niciodata Dota sau care chiar nu au urmarit o astfel de competitie in direct. Cei care urmaresc TI pentru prima data ne comunica adesea ca, desi evenimentul este captivant, acesta poate fi uneori obositor. Acest lucru este cauzat de faptul ca se desfasoara o multime de meciuri, iar noilor spectatori le poate fi greu sa tina pasul cu tot ce se intampla.

Tocmai din acest motiv, am decis ca anul acesta sa impartim „The International” in doua faze principale distincte: The Road to The International, care va include faza grupelor si faza eliminatorie, in care cele douazeci de echipe participante lupta intre ele pentru a fi determinate cele opt echipe care vor avansa; respectiv The International, in care cele opt echipe finaliste se vor confrunta pentru a revendica Aegis of Champions.

Daca esti deja fan Dota (si cel mai probabil esti daca ai ajuns sa citesti pana aici) si ai de gand sa urmaresti intreaga competitie, vei incepe cu The Road to The International. Vei putea urmari faza grupelor asemenea anilor anteriori, iar faza eliminatorie se va desfasura in continuare live, in fata publicului. Daca nu esti familiar cu Dota sau The International, dar iti doresti sa experimentezi cele mai importante momente ale evenimentului, acum stii care vor fi principalele faze ale evenimentului si cand vor avea loc acestea.

Group Stage
Vechiul format utilizat pentru faza grupelor prevedea existenta a doua grupe de cate zece echipe in care meciurile se jucau in sistem Round Robin de-a lungul a patru zile frenetice, iar adesea se disputau cinci meciuri concomitent. Din cauza acestui format, fiecare echipa juca atat de multe meciuri incat primele meciuri pareau sa nu aiba o miza mare. De asemenea, o multime de meciuri din ultimele zile ale fazei grupelor erau literalmente lipsite de sens, deoarece acestea nu modificau in vreun fel clasamentul final. Provocarea noastra a fost sa gasim un format pentru faza grupelor care sa mareasca miza fiecarui meci.

d9af9e3d9c91786a8a7363ec671b8cd4bca3849b.png


Noul format utilizat pentru faza grupelor prevede existenta a patru grupe de cate cinci echipe (fata de doua grupe de cate zece echipe), in care echipele se vor confrunta pe parcursul a doua zile, iar ultima echipa clasata din fiecare grupa va fi eliminata. Ceea ce inseamna ca fiecare echipa va juca patru meciuri in loc de noua meciuri, asa cum era anterior, iar fiecare meci va conta pentru pozitia finala din clasamentul general.

De asemenea, in a doua jumatate a fazei grupelor, cele 16 echipe ramase se vor confrunta direct pentru a determina care sunt echipele care vor avansa in grupa superioara a fazei eliminatorii.

Playoffs
Faza eliminatorie va incepe vineri, 20 octombrie, la Seattle Convention Center’s Summit. In cadrul acestei faze, cele mai bune opt echipe se vor lupta pentru a-si asigura unul dintre cele patru locuri din grupa superioara a fazei principale intitulata „The International”. Sambata si duminica va avea loc o serie de meciuri eliminatorii, iar cele patru echipe ramase in urma acestor confruntari vor avansa in grupa inferioara a campionatului The International. Spre deosebire de anii precedenti, toate meciurile vor fi disputate in formatul BO3.

be4f95066334dc9b98e48d6aef2e3cd819e06ae6.png


The International
In cadrul evenimentului principal The International, cele opt echipe finaliste vor concura la Climate Pledge Arena in perioada 27-29 octombrie pentru a stabili care este cea mai buna echipa din lume. Vineri si sambata se vor desfasura patru meciuri de BO3 in fiecare zi, iar duminica va avea loc o confruntare intre cele mai bune trei echipe. In cadrul primei confruntari de duminica se va desfasura finala grupei inferioare, urmand ca in cele din urma sa se desfasoare marea finala folosind formatul de BO5.

1561f89174875fad70a6cc2b386258002354c4e5.png


Putting It All Together
Suntem incantati sa-ti prezentam cea de-a douasprezecea editie a The International. Ne propunem ca fiecare editie a acestui turneu sa creeze la fel de mult entuziasm in randul fanilor infocati, precum si in randul noilor jucatori.

Atat biletele pentru faza eliminatorie pentru The Road to The International care se va desfasura la Seattle Convention Center’s Summit, cat si biletele pentru evenimentul principal The International care va avea loc la Climate Pledge Arena, vor fi puse in vanzare in a doua jumatate a lunii august. Mai multe informatii vor fi anuntate in perioada imediat urmatoare.

dota2.com
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top