O noua aventura incepe. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CRYPTO Tesla acceptă oficial plata prin Dogecoin la anumite accesorii

Elon Musk este cunoscut pentru interesul în domeniului criptomonedelor, ba chiar fiind un susținător al Dogecoin — o monedă cu origini de meme de pe internet. Acesta a ajutat în ultimii ani la creșterea valorii monedei, iar acum Tesla, acceptă plata prin această monedă virtuală, însă doar pentru anumite produse. Cei care dețin Dogecoin pot astfel cumpăra de la Tesla diverse accesorii sau produse mai puțin obișnuite folosind tranzacții pe blockchain.

DnVhQDT.jpg

Dogecoin — considerată „moneda poporului” de către Elon Musk​

Anunțul a fost făcut de Elon Musk pe contul său de Twitter, unde postează destul de des despre domeniul crypto. Toți cei care doresc să cumpere fluierul Cybertruck, cureaua Giga Texas sau chiar Cyberquad-ul pentru copii,o pot face acum prin Dogecoin. Prețurile variază de la 300 de monede pentru Cyberwhistle, până la 12,020 monede pentru ATV-ul electric în miniatură.

Și mai interesant este însă faptul că anumite produse care pot fi plătite prin Dogecoin, nu mai pot fi cumpărate cu un card bancar obișnuit. Tranzacțiile în dolari sau euro au dispărut de pe paginile anumitor produse de pe site-ul Tesla.

Aceasta nu este prima dată când Tesla a permis plata prin criptomonede pe site-ul oficial. În urmă cu ceva timp, Tesla a vândut timp de o lună inclusiv mașini electrice cu plata acceptată prin Bitcoin. De altfel, compania a cumpărat Bitcoin la momentul respectiv, pentru a-și arăta susținerea față de această metodă de plată.

În urma criticilor, dar și a costurilor mari per tranzacție, Tesla a decis să renunțe la plata în Bitcoin. Criticile din jurul criptomonedelor din ultimii ani s-au concentrat pe faptul că minarea și întreținerea rețelelor de blockchain consumă foarte multă energie electrică, fiind foarte dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Motivul pentru care Elon Musk susține că a ales Dogecoin ca monedă pe care să o accepte pentru tranzacții, este faptul că mulți dintre angajații SpaceX și Tesla dețin deja astfel de monede virtuale:​
Mulți dintre oamenii cu care am vorbit pe liniile de producție Tesla sau SpaceX, dețin deja Doge. Nu sunt experți în domeniul financiar sau oameni din domeniul tehnologiei din Silicon Valley. De aceea doresc să susțin Doge, pentru că pare să fie criptomoneda popoprului.”, a declarat Elon Musk.​
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top