O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

ELECTRIC Rimac Nevera este cea mai rapidă mașină electrică de serie din lume

Rimac Nevera a devenit oficial cea mai rapidă mașină electrică din lume. Hypercarul electric a stabilit un record de viteză de 412 km/h.

Rimac Nevera a stabilit o viteză maximă de 412 km/h, ceea ce o face cea mai rapidă mașină electrică de producție din lume. Doborârea acestui record urmează recordului pentru cea mai rapidă accelerație. Timpul verificat independent de 8,582 secunde pe un sfert de milă, atins în 2021, a făcut din Nevera mașina cu cea mai rapidă accelerație.

Echipa Rimac a căutat în mod special un oval cu linii drepte suficient de lungi pentru a atinge viteza maximă a lui Nevera, ajungând în cele din urmă pe pista Automotive Testing Papenburg din Germania, cu două linii drepte de 4 kilometri. Facilități în care este posibil să se atingă viteze de peste 400 km/h sunt foarte puține și foarte îndepărtate, deoarece este foarte rar ca o mașină să poată atinge chiar și această performanță.

rimac.png

Rimac Nevera este cea mai rapidă mașină electrică​

Nevera a fost setat în modul său de viteză maximă, creând un profil aerodinamic care echilibrează rezistența și forța aerodinamică pentru a asigura stabilitate la viteză mare. Echipat cu anvelope Michelin Cup 2R și sub supravegherea unui tehnician Michelin pentru a verifica starea acestora, mașina a început cursa de stabilire a recordurilor.

La volan s-a aflat Miro Zrnčević, pilot șef de testare și dezvoltare al Rimac. A fost provocarea lui să obțină intrarea perfectă în linie dreaptă din secțiunile curbe ale pistei pentru a oferi mașinii cea mai bună șansă posibilă de a ajunge la viteza maximă. Cele patru motoare electrice au catapultat mașina până la viteze de peste 400 km/h. Mașina a atins o viteză maximă de 4112 km/h, suficient de rapid pentru a face din Nevera deținătorul recordului mondial pentru cea mai rapidă mașină electrică de serie. De asemenea, a devenit cea mai rapidă mașină înregistrată vreodată la Automotive Testing Papenburg.

Rimac Nevera produce 1.914 cai putere cu ajutorul a patru motoare electrice proiectate de Rimac. Acestea propulsează hypercarul de la 0 la 100 km/h în doar 1,85 secunde și de la 0 la 160 km/h în doar 4,3 secunde.

promotor.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top