O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

Resuscitare server..

Joined
Nov 16, 2010
Messages
153
Reaction score
38
Age
43
Location
oltenita
Salutare dragilor! Propunerea mea este mai mult sau mai putin bagata in seama:biggrin: Totusi are un scop,de a incerca popularea serverului si redeschide portiile pt noi admini.Din ce vad sunt multi doar cu prezenta numelui in lista de admini,nu cunosc criteriile si prin ce metode le au optinut,,ma doare la bass..dar zic si propun reinprospatarea stafului. si prin intelegere si colaborarea sa o facem pt ser si zasd..bafta
 

prpr

Alandala/Zurlii.LaLeagane.Ro
OWNER SERVER CS
Joined
Nov 3, 2016
Messages
1,896
Reaction score
622
Salut echipa somnolenta! :p
Nu a existat niciodata o perioada in care s-a refuzat o cerere de admin, pe motiv ca avem destui, indiferent ca s-a formulat pe forum sau prin orice mijloc de comunicare.
Singurele criterii au fost un minim bun simt al solicitantului si respectarea regulamentului. Apropo de asta, cine le da acces trebuie sa le dea si parola de la "staff only" si sa ii treaca in topicul "Staff Alandala"
Pe Alandala nu exista campanie recrutare admini. In permanenta se cauta/recruteaza dar dupa o selectie menita sa pastreze o atmosfera relaxata atat pe server cat si intre membrii echipei.
Numarul mic de jucatori se datoreaza pe de o parte alterarii calitatii boostului, pe de alta parte pierderii interesului membrilor echipei pentru joc sau neglijentei firmei de host in asigurarea unui acces cat mai usor al jucatorilor pe server. In privinta accesului, eu am renuntat la modului de securizare a accesului - reauthcheck si la pluginul anticheat - rechecker (mai avem inca alte 3 module si un plugin, active, care ne feresc de codati).
Eu am facut ce am crezut ca este de facut in functie de prezenta jucatorilor pe server. Daca am vazut ca numarul jucatorilor se diminueaza, am eliminat skin-urile astfel incat sa nu dureze mult conectarea la server. Daca au fost plangeri in legatura cu pingul jucatorilor, am activat plugin high_ping_kicker pe server, urmat apoi renuntarea la el si de schimbarea tipului de boost(desi pretul este acelasi). Daca am vazut ca nu serviti harti noi m-am abtinut sa le mai includ cand mai dau vot sau sa caut altele. Daca am vazut ca nu agreeati pluginuri noi, le-am dezativat pe cele in test si am renuntat sa mai caut.
Actualizarea reHLDS de la TNI a avut acelasi efect precum tentativa instalarii unui addons nou care sa permita activarea voicechat pe server(unii se vaita ca se misca mai ciudat). Nu pot revenii la versiunea mai veche de reHLDs, deoarece nu am acces la fisierele care trebuiesc inlocuite(politica de protectie TNI). Asa ca, daca nu pot face nimic in privinta asta, am zis sa activez, macar, voicechat (care, intamplator, merge si bine si pare si controlabil - vezi "comenzi uzuale")
Nu am gasit, inca, un host care sa asigure protectie antiflood, desi am testat cateva, si am observat evolutia altor servere, discutand si cu ownerii acestora despre efectele observate. De exemplu serverul haos.indungi a schimbat 4 hosturi in mai putin de jumatate de an in incercarea de a gasi un host fara restrictii dar cu protectie antiflood. A revenit tot la TNI, dupa ce a pierdut doua treimi din jucatorii stabili plimbandu-i prin diferite ip-uri si patind flood pe orice alt tip de host.
Cunosc fenomenul de imprecizie pe care il experimentati uneori pe server. Ii cunosc cauza si am facut sesizari atat la host cat si la dezvoltatorii reHLDS sau dezvoltatorii STEAM. Dintre toti, raspunsurile de la STEAM au dovedit in mod evident ca dezvoltatorii lor sunt campioni la ignoranta sau prostie. Macar cei de la reHLDS nu au raspuns :D
Patesc si eu impedimente in descarcarea unor sunete de pe server (pluginul care adauga suierat sau zbarnait de glont razant nu mai are efect decat in cazul anumitor jucatori)
Cu toate astea serverul are mai putine erori ca niciodata. Rank-ul nu se mai reseteaza accidental, ban functioneaza, acum, pentru orice jucator, aveti posibilitatea sa inchideti microfonul unuia sau tuturor jucatorilor(optiune disponibila si jucatorilor fara acces). Eu chiar nu experimentez lagg, cand joc de pe PC, indiferent de pingul celor prezenti pe server. Dupa zeci de combinatii intre sv_maxupdaterate sv_minrate si sv_maxunlag si ticrate am ajuns sa alternez doua seturi de setari optime, adaptate conditiilor existente. <ticrate 500, maxupdaterate 100, sv_minrate 100000> si <ticrate 1000, maxupdaterate 66, minrate 15000>. Prima optiune este utila in cazul prezentei masive a lagarilor pe server, a doua cand jucatorii au pinguri decente (<150) cu dezavantajul ca net_graph semnaleaza choke cand serverul se umple pe harti mici (desi eu nu il simt)
setarie ideale ar fi <ticrate 1000, maxupdaterate 100, minrate 10000> dar, cu exceptia cazulu in care nici un jucator nu are ping mai mare de 50, in loc de imbunatatirea preciziei, ne alegem cu senzatia de lagg.
Acest boost, de la aceiasi firma, care baga in majoritatea cazurilor, jucatori cu ping mic, ar putea fi eficace in cazul in care prezenta serifilor pe server s-ar face simtita. Majoritatea cazurilor in care jucatorii ies de pe server presupune ori prezumtia ca, pe server sunt codati, ori limbajul vulgar sau agresiv.
Calitatea acestui boost nu va cunoaste imbunatatiri decat, probabil, dupa solistitiul de toamna. Alternativa ar fi apelarea la boostul gametracker.lt(care alimenteaza serverele free si sud.llg), cu mentiunile ca serverul va fi plin de straini vorbitori de limba slava si ping mare iar pana acum nu am reusit sa contactez furnizorul acelui boost(nu raspunde pe skype, fiind singura modalitate de contact)
Deci, dragilor, daca echipa nu va binevoi sa intre pe server macar in proportie de 20% din numarul jucatorilor adusi de boost, serverul nu se va umple.
Eu stiu ca am facut ce am stiut incat sa il mentin populat. Si inca ma straduiesc, in conditiile in care nu l-am mai vazut pe Flavius(scripterul), pe server, de 5 luni. Dar daca nu primesc un feedback de la voi (pareri despre cum merge serverul in anumite conditii) nu am cum sa ma apropii de setarile perfecte pentru acest tip de server.
Iar daca nu intrati pe server cu saptamanile, nu aveti cum sa il gasiti plin si vesel, atunci cand intrati.
HF

PS
Incepand de luni am sa testez niste pluginuri, motivationale, sper. Dupa ce se vor dovedi functionale, pe serverul de test, le voi supune la vot. Mergeti Duminica asta la vot la referendum iar urmatoarea Duminica poate veti avea ce vota pe forum sau grupul de chat de pe steam.
 
Last edited:

Teg Kiddow

leganar
Joined
Feb 18, 2018
Messages
483
Reaction score
11
Age
37
Location
Bucuresti
Salutare dragilor! Propunerea mea este mai mult sau mai putin bagata in seama:biggrin: Totusi are un scop,de a incerca popularea serverului si redeschide portiile pt noi admini.Din ce vad sunt multi doar cu prezenta numelui in lista de admini,nu cunosc criteriile si prin ce metode le au optinut,,ma doare la bass..dar zic si propun reinprospatarea stafului. si prin intelegere si colaborarea sa o facem pt ser si zasd..bafta

Salut , avand in vedere lista mare de admini , zasd a dorit sa nu aiba o regula in care adminii trebuie sa faca nu stiu cate ore lunar , insa , exista si varianta de a elimina din ei , asta dupa o perioada de timp de neaccesare a serverului. La inceput recunosc ca si eu am tinut sa facem aceasta mica regula in care macar 10 ore sa fie adunate lunar de fiecare admin in parte , insa pana la urma s-a votat sa nu facem aceasta regula. Asa ca si prin urmare se va face in curand selectia de care spuneam mai sus. Timpul este pretios pentru fiecare in parte insa nici nu vrem sa adunam admini care chiar nu mai populeaza serverul deloc.
 
Joined
Apr 24, 2013
Messages
126
Reaction score
3
Age
24
Location
Timisoara
Din punctul meu de vedere, ar trebui facute niste schimbari care sa duca la o activitate crescuta pentru cei carora inca mai joaca acest joc cat si vremurilor trecute (referitor la admini).
1. Toate sistemele de securitate anti-cheat mi se par complet inutile, si sa zic de ce, daca vrei admini activi si serverul curat trebuie sa bifezi doua casute. Una ar fi sa ai admini bineinteles iar cea de a doua sa aiba ce face decat joaca. A ca mai trece cate unu de sistemul anti-cheat e neimportant, ca l-a prins si l-a banat dar dupa pana mai intra altul mai ia vreo 2-3 luni. Asadar si prin urmare, ori pastrezi anti-cheat ori mergi pe mana adminilor.
2. Din cate am inteles si discutat, zasd urmeaza sa faca transferul de pe rehlds pe hlds standard. Parerea mea legata de treaba asta e, cu cat mai repede cu atat mai bine. Cred, din ce am vazut din plugin-urile de baza ca micile bug-uri din varianta standard sunt rezolvabile cu alte plugin-uri aditionale.

off: Este strict parerea mea personala si va rog tratati-o ca atat. Criticile constructive sunt binevenite :)
 

prpr

Alandala/Zurlii.LaLeagane.Ro
OWNER SERVER CS
Joined
Nov 3, 2016
Messages
1,896
Reaction score
622
Incerc sa transfer serveul in mod HLDS. Dar nu oricum. Ar fi simplu sa pun pluginurile actuale peste un server HLDS, exceptand modulele de securitate. Am adminat ceva ani. Am jucat mult mai multi. Cu ocazia asta am invatat ca ORICE admin poate gresi. Eu insumi am dat ban aiurea in cateva randuri. Chiar in conditiile in care se face proba la orice comanda punitva, se poate gresi. Am luat sute de ban-uri aiurea. In cel putin 75% din cazuri nu m-am sinchisit sa fac cerere de unban. Am etichetat serverul conform nivelului de discernamant al adminilor si nu am mai intrat acolo. Dar datorita diversitatii si pefectionarii hack-urilor aparute in timp, este din ce in ce mai dificil sa faci diferenta. Am ales, initial, sa fac server reHDS datorita faptului ca unele coduri sunt inhibate din start, iar multe din cele care scapa de engine si metamod sunt inhibate sau detectate de modulele anticheat, dedicate, destul de usor de instalat. Chiar daca am adminat ani buni, am preferat, intotdeuna, sa ma joc, nu sa imi bat capul sa detectez si sa elimin codatii. Dupa cum scrie in regulament, "Un serif este un jucator dispus sa sacrifice timpul de joc, daca este cazul, pentru a mentine o atmosfera relaxata si un joc corect". Am adminat pe servere unde dadeam 5-10 banuri pe minut. La un moment dat imi intrase in reflex sa pornesc demo cand intram pe server. Nu este o situatie ok. Un admin este, in primul rand, un jucator. Trebuie sa se poata juca/distra, banuiesc ca aste e motivul pentru care se intra pe un server de cs.
Voi incerca sa fac un server HLDS tot cu anticheat. De fapt, munca nu eu o depun. Am gasit un scripter care mi se pare foarte priceput si care a spus ca se poate face. Astfel se poate elimina imprecizia specifica serverelor reHLDS. Astfel s-ar putea elimina si o presupusa cauza pentru care serverul nu se umple(instinctul imi spune ca, datorita actualizarii reHLDS, unele verisuni de cs patesc crash in anumite momente ale jocului, sau experimenteaza probleme de conexiune). Deci a nu se confunda: server HLDS nu fac pentru a crea oupatie echipei. Domolirea spiritelor in anumite situatii conflictive, prevenirea acestor situatii prin strecurarea unei glume intr-o atmosfera tensionata, atragerea jucatorilor pe un server unde se joaca curat si jucatorii se respecta si distreaza, cautarea hartilor pentru un vot potrivit functie de afinitatile celor aflati in momentul respectiv pe server, presupune suficienta activitate. Treaba cu votul, cel putin, e destul de cotoioasa :) . Pentru asta am pus un plugin mai avansat pentru vot ;)
Diminuarea numarului de jucatori pe server poate avea multiple cauze.

1. Jocul este vechi, iar concurenta este mare in domeniul jocurilor PC.
2. Datorita unor actualizari valve si steam redirectarea jucatorilor este din ce in ce mai greu posibila, astfel boosturile si-au pierdut eficacitatea(serverele pe care le vedeti pline au cate 2-5 sloturi de boost platite sau o gramada de boti/ jucatori afk).
3. Prezenta unor jucatori puternici pe server indeparteaza jucatorii mai putin experimentati
4. Dezechilibrul intre echipe, la un moment dat, poate duce la parasirea serverului de catre unii jucatori.

Posibile masuri de a contracara aceste tendinte:
Adugarea unor facilitati mai greu de gasit pe alte servere, fara a strica experienta de joc. Incerc sa fac rost de un sistem de VIP, atat pentru motivarea jucatorilor sa joace cat si pentru a oferi posibilitatea jucatorilor sa boosteze serverul pentru a obtine astfel acces la personalizari pe care unii le pot obtine jucand. De exemplu, meniu de arme, meniu de skinuri(arme, lame, jucatori), meniu pentru admin spectator, meniu pentru radio(stream de radio online), playlist-uri de muzica, adaugare tag etc(nu va jenati sa veniti cu propuneri). De asemenea un vip free doar cu meniu de arme ar putea fi activat doar intre anumite ore si doar pe anumite harti.
Dar pentru asta este nevoie de un server foarte atent facut de un scripter rabdator si priceput si un host care sa dea acces la orice resursa a serverului, capabil sa trimita fara probleme resursele necesare jucatorilor. Cred ca stiti foarte bine ca am testat cel putin alte 5 hosturi pana acum, fara sa mutam insa, serverul . Acest kgb-hosting ar putea fi ceea ce ne trebuie. Ofera server separat pentru fastdownload(ceea ce inseamna ca putem aduga o gramada de resurse, fara probleme) si un serviciu de suport prompt, probabil, bine pregatit. Totusi are o problema. Unii jucatori au ping sensibil mai mare acolo decat pe serverul de la TNI. Asitenta KGb-hosting a explicat ca incearca sa rezolve problema dar pentru asta are nevoie de informatii. Asa ca rugamintea mea este sa intrati pe serveul Zurlii si in cazul in care diferenta de ping este mai mare de 10ms in favoarea serverului TNI(Alandala) sa faceti un test "tracert". Pentru asta deschide cmd, tasteaza, in fereastra lansata, tracert 178.239.20.19 si asteapta. Comanda este menita sa detecteze latenta(intarzierea) cu care se face conexiuna la server, prin diferite noduri de retea. Dupa ce procesul ia sfarsit fa print screen la imaginea din desktop. Print screen la desktop se face apasand tasta PrtScr (sau PS la unele tastaturi) apoi apasand simultan tastele ctrl+v in aplicatia, deschisa, Paint, sau orice alt editor de imagine, salvand apoi ca fisier .jpeg. Urca acea imagine pe imgur. apoi transmite-mi ip-ul si link-ul imaginii(sau direct poza facuta cu telefonul) prin Steam, Wapp, sau mesaj privat pe forum, astfel incat sa pot transmite informatii cat mai multe la suportul KGB-hosting, in scopul rezolvarii problemelor de acest tip.
Exemple in imaginile de aici: https://imgur.com/a/X4lgJUo

Datorita pierderii eficacitatii boosturilor, serverele de cs 1.6 ori se vor depopula si inchide ori vor ajunge sa se populeze in mod normal cu steameri sau jucatori care folosesc o versiune de client libera de binduri de boost. In acest scop, va rog sa recomandati valverilor care acuza probleme de crash. lagg sau deconectare sa foloseasca cs warzone sau versiunea cu link-ul ce apare in chat cand se scrie cuvantul "valve". Este o versiune veche(protocol P47) dar cu care se poate juca fara probleme pe Alandala sau Zurlii. In cazul in care cineva il poate edita astfel incat sa i se adauge protocolul P48 si un masterserver actualizat si curat, il/o rog sa o faca, iar link-ul va fi actualizat.

Rezolvarea problemei legate de prezenta jucatorilor puternici si dezechilibrarea echipelor se poate face, deocamdata, doar prin mutarea benevola a jucatorilor in scopul echilibrarii echipelor. Sper ca in viitor pluginul PTB sa poata fi modificat astfel incat sa poata fi implementat pe server fara efecte secundare adverse.
 
Last edited:

MariusCavali

leganar
Joined
Oct 2, 2019
Messages
46
Reaction score
12
Age
30
Location
Spain
lista adminilor , este destul de mare , activitatea , este rea pe server forum si toate cele :) insa serverul are o imbunatatire formidabila in ultima vreme :) de la lag , ping si toate cele pana la jucatorii:), in ultima vreme incepe sa fie tot mai populat continuatii cu aceeasi munca depusa , merita efortul multumirii :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top