O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

REZOLVATA PROBLEMA PC si CS 1.6

Status
Subiectul a fost blocat si nu sunt permise comentarii ulterioare.

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Buna ziua,
Am rezolvat cu blue screen dupa schimbarea placii video etc.
Acum a aparut alta. Deci , am pus o placa video NVIDIA GEFORCE RTX 3060 de 12 GB DDR6. Am intrat in cs , in cs totul schimbat.
- Mouse ul - care nu mai reusesc sa-l duc la sensivitatea normala (orice setare i am pus , degeabea )
- Calitatea video : inainte aveam rezolutia cea mai mica si se vedea super mic , scrisul , in joc etc era totul perfect.Acum am aceeasi rezolutie si se vede in ceata si in full screen si el in option este Normal. Am incercat n setari etc. In momentul cand il pun in WIDESCREEN , se vede oribil. In ceata.
Chiar am nevoie de ajutor din nou.

Va multumesc.
 
Last edited:

ChargeBPM

Moderator
Joined
May 30, 2020
Messages
116
Reaction score
44
Age
22
Location
In da studio DnD
Salut!

Dacă nu poți umbla la sensivitate in joc, poți încerca să modific DPI-ul din Windows. Dacă poți să ne oferi mai multe detalii, despre problemă... Ce setare ai schimbat? Ai incercat și din consolă? Sau doar din meniu? Poți încerca si următoarele comenzi pentru consolă:
- sensitivity X - pentru sensivitate. In loc de X pui orice valoare, in funcție de ce dorești.
- m_rawinput 0/1 - valoarea 0 oprește Raw Input, și valoarea 1 o pornește
- m_customaccel 0/1 - pentru a opri (0) sau pentru a porni (1) Mouse Acceleration.
- m_customaccel_scale 0.07

Pentru video, e posibil să facă upscaling. Daca ne poți oferii mai multe detalii, cu setări specifice pe care le-ai incercat, și pe care le-ai avut în trecut, ar fi minunat. La prima vedere, ar suna a o problemă între placa video și monitorul tău. Adică, nu ai monitorul setat pe rezoluția nativă. După cum a spus și @Kiwi poate fi și o problemă de aliasing. Fie din placa video, direct. Fie doar din joc.
 

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Salut!

Dacă nu poți umbla la sensivitate in joc, poți încerca să modific DPI-ul din Windows. Dacă poți să ne oferi mai multe detalii, despre problemă... Ce setare ai schimbat? Ai incercat și din consolă? Sau doar din meniu? Poți încerca si următoarele comenzi pentru consolă:
- sensitivity X - pentru sensivitate. In loc de X pui orice valoare, in funcție de ce dorești.
- m_rawinput 0/1 - valoarea 0 oprește Raw Input, și valoarea 1 o pornește
- m_customaccel 0/1 - pentru a opri (0) sau pentru a porni (1) Mouse Acceleration.
- m_customaccel_scale 0.07

Pentru video, e posibil să facă upscaling. Daca ne poți oferii mai multe detalii, cu setări specifice pe care le-ai incercat, și pe care le-ai avut în trecut, ar fi minunat. La prima vedere, ar suna a o problemă între placa video și monitorul tău. Adică, nu ai monitorul setat pe rezoluția nativă. După cum a spus și @Kiwi poate fi și o problemă de aliasing. Fie din placa video, direct. Fie doar din joc.
Salutare ,

Deci , am schimbat placa video si RAMII. Montez totul , deschid PC-ul , pun setarile de dinainte(mi a dat ceva bataie de cap mouse-ul , dar o rezolvasem) , mergea ca inainte(putin mai bine ca acum am 100 FPS), cu placa video dinainte aveam 60 FPS.
Cateva zile , ok. Intr-o seara ma joc, totul ok. a 2 zi reintru si totul schimbat. Era optimizat automat cs ul de Nvidia GEforce. Repun setarile si BUM , nu mai era ca inainte. Nu ecran mic , in joc , pare totul foarte aproape..gen , culori care se suprapun , in meniul cs ului , totul in dublura.
Am modificat din cs si DPI ul mouseului sa-i gasesc o legatura,dar degeaba , stanga dreapta se misca cat de cat ok , in sus si jos, parca am DPI ul la o linie,dar el este in 6.
Parca ar fi o problema intre monitor si placa video,adica,nu se optimizeaza ca sa poata raspunda cs ul la setarile puse in joc.
In momentul cand scad rezolutia la monitor,ca sa i gasesc rezolutia nativa,se blureaza. Nu se blureaza pe cea recomandata: 1920 x1080
 
Last edited:

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Vezi ca poate trebuie sa umbli la aliasing la setări placă video (pt chestia ca nu se mai vede asa clar acum)
Salut,
Am intrat,dar imi pune totul in parametri normali.
Chiar nu am idee.
 

ChargeBPM

Moderator
Joined
May 30, 2020
Messages
116
Reaction score
44
Age
22
Location
In da studio DnD
Salutare ,

Deci , am schimbat placa video si RAMII. Montez totul , deschid PC-ul , pun setarile de dinainte(mi a dat ceva bataie de cap mouse-ul , dar o rezolvasem) , mergea ca inainte(putin mai bine ca acum am 100 FPS), cu placa video dinainte aveam 60 FPS.
Cateva zile , ok. Intr-o seara ma joc, totul ok. a 2 zi reintru si totul schimbat. Era optimizat automat cs ul de Nvidia GEforce. Repun setarile si BUM , nu mai era ca inainte. Nu ecran mic , in joc , pare totul foarte aproape..gen , culori care se suprapun , in meniul cs ului , totul in dublura.
Am modificat din cs si DPI ul mouseului sa-i gasesc o legatura,dar degeaba , stanga dreapta se misca cat de cat ok , in sus si jos, parca am DPI ul la o linie,dar el este in 6.
Parca ar fi o problema intre monitor si placa video,adica,nu se optimizeaza ca sa poata raspunda cs ul la setarile puse in joc.
In momentul cand scad rezolutia la monitor,ca sa i gasesc rezolutia nativa,se blureaza. Nu se blureaza pe cea recomandata: 1920 x1080

Sincer... Mă depășește puțin situația. Îmi era mult mai simplu sa fiu acolo, de față, sa văd exact ce se întâmplă. Este o mare posibilitate sa fie o problemă de conexiune intre monitor și placă. O să îți pun câteva întrebări, dacă poți să imi răspunzi la ele:
- Prin ce cablu îți iei semnalul? HDMI? DisplayPort?
- Daca imaginea nu se blureaza pe rezoluția de 1920x1080, care este problema? Ce întâmpini mai exact, și te deranjează? Sunt puțin confuz.
- Rezoluția recomandată este de 1080p după cum ai spus, dar cumva o scalezi cu forța la 1440p sau 4k? Daca pe 1080p nu întâmpini probleme, și faci upscaling forțat, cam asta ar fi problema. Placa video duce și 8K, că ai menționat o placa video destul de nouă. Problema ar fi monitorul.
Daca nu asta e problema, ce ai putea sa mai faci, este sa setezi rezoluția nativă din Windows settings. Dacă îți apare că rezoluția nativă este de 1080p, pe aia o alegi. Orice metodă de upscaling, neprocesat, duce la blur. Si.. eventual și un reinstall la driver-ul nVidia. E posibil sa fi apărut erori la instalare, sau ulterior. Cs 1.6 e un joc destul de vechi, și arhitectura la RTX 3060, nu prea se "pupă" cu cs 1.6. Și nu e singurul joc, care are probleme pe plăcile video mai noi.
 

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Sincer... Mă depășește puțin situația. Îmi era mult mai simplu sa fiu acolo, de față, sa văd exact ce se întâmplă. Este o mare posibilitate sa fie o problemă de conexiune intre monitor și placă. O să îți pun câteva întrebări, dacă poți să imi răspunzi la ele:
- Prin ce cablu îți iei semnalul? HDMI? DisplayPort?
- Daca imaginea nu se blureaza pe rezoluția de 1920x1080, care este problema? Ce întâmpini mai exact, și te deranjează? Sunt puțin confuz.
- Rezoluția recomandată este de 1080p după cum ai spus, dar cumva o scalezi cu forța la 1440p sau 4k? Daca pe 1080p nu întâmpini probleme, și faci upscaling forțat, cam asta ar fi problema. Placa video duce și 8K, că ai menționat o placa video destul de nouă. Problema ar fi monitorul.
Daca nu asta e problema, ce ai putea sa mai faci, este sa setezi rezoluția nativă din Windows settings. Dacă îți apare că rezoluția nativă este de 1080p, pe aia o alegi. Orice metodă de upscaling, neprocesat, duce la blur. Si.. eventual și un reinstall la driver-ul nVidia. E posibil sa fi apărut erori la instalare, sau ulterior. Cs 1.6 e un joc destul de vechi, și arhitectura la RTX 3060, nu prea se "pupă" cu cs 1.6. Și nu e singurul joc, care are probleme pe plăcile video mai noi.
- Cablu HDMI.

Asta este problema. Imaginea in 1920x1080 se blureaza. Cu cat rezolutia la joc este mai mare , cu atat este mai blurat. In joc se vede foarte aproape(ca si cum ar avea un zoom puternic) si un mare delay.
Rezolutia la monitor este setata pe 1080p , 1920x1080 (nativa). In schimb, la monitor cu cat rezolutia este mai mica, se blureaza ecranul. Cand dau de ex ALT+ TAB pentru a vedea exact ce am deschis (gigantica imaginea pe monitor).
O sa urc cateva ss-uri sa vezi mai exact. Este probabil si asta(legat de placa video prea noua).
Iti pot arata un ss cu componentele. Nu ma trezesc sa vorbesc si sa stau la discutii doar de dragul de asta pe subiecte inexistente.
 

ChargeBPM

Moderator
Joined
May 30, 2020
Messages
116
Reaction score
44
Age
22
Location
In da studio DnD
- Cablu HDMI.

Asta este problema. Imaginea in 1920x1080 se blureaza. Cu cat rezolutia la joc este mai mare , cu atat este mai blurat. In joc se vede foarte aproape(ca si cum ar avea un zoom puternic) si un mare delay.
Rezolutia la monitor este setata pe 1080p , 1920x1080 (nativa). In schimb, la monitor cu cat rezolutia este mai mica, se blureaza ecranul. Cand dau de ex ALT+ TAB pentru a vedea exact ce am deschis (gigantica imaginea pe monitor).
O sa urc cateva ss-uri sa vezi mai exact. Este probabil si asta(legat de placa video prea noua).
Iti pot arata un ss cu componentele. Nu ma trezesc sa vorbesc si sa stau la discutii doar de dragul de asta pe subiecte inexistente.

Wait. Stai sa înțeleg și eu 😂 Ce imagine se blureaza in 1080p? Jocul, sau tot PC-ul? Daca rezoluția la joc, este mai mare decât rezoluția PC-ului (adică dacă la Windows ai monitorul pe 1080p, și jocul îl pui pe 4K), este normal sa se vadă blurat. Este upscaling forțat, neprocesat. Din câte știu, nu cred că CS 1.6 suportă DLSS sau NIS. Adică, nu poți face scaling procesat cu AI. Daca rezoluția la monitor este 1080p, și o faci mai mica (downscaling), in mod normal nu ar trebuii sa se vadă blurat... Daca faci upscaling, ți se "îndeasă" mai mulți pixeli, pe un singur pixel fizic al monitorului. De-asta se vede blurat. Daca faci downscaling, un pixel, se împrăștie pe mai mulți pixeli fizici ai monitorului. Nu ar trebuii sa se vadă blurat, ci doar foarte mare imaginea. Spre exemplu, daca ai monitor 1080p, și faci upscaling la 4K, 4 pixeli se restrâng într-unul singur. Daca faci downscaling (4K>1080p), un pixel se va afișa pe 4 pixeli. Daca poți lăsa și câteva screenshot-uri ar fi genial. De preferat câteva poze din nVidia Graphics, din setările grafice la Windows, și din joc. Și câteva screenshot-uri cu ce se întâmplă mai exact.
 

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Wait. Stai sa înțeleg și eu 😂 Ce imagine se blureaza in 1080p? Jocul, sau tot PC-ul? Daca rezoluția la joc, este mai mare decât rezoluția PC-ului (adică dacă la Windows ai monitorul pe 1080p, și jocul îl pui pe 4K), este normal sa se vadă blurat. Este upscaling forțat, neprocesat. Din câte știu, nu cred că CS 1.6 suportă DLSS sau NIS. Adică, nu poți face scaling procesat cu AI. Daca rezoluția la monitor este 1080p, și o faci mai mica (downscaling), in mod normal nu ar trebuii sa se vadă blurat... Daca faci upscaling, ți se "îndeasă" mai mulți pixeli, pe un singur pixel fizic al monitorului. De-asta se vede blurat. Daca faci downscaling, un pixel, se împrăștie pe mai mulți pixeli fizici ai monitorului. Nu ar trebuii sa se vadă blurat, ci doar foarte mare imaginea. Spre exemplu, daca ai monitor 1080p, și faci upscaling la 4K, 4 pixeli se restrâng într-unul singur. Daca faci downscaling (4K>1080p), un pixel se va afișa pe 4 pixeli. Daca poți lăsa și câteva screenshot-uri ar fi genial. De preferat câteva poze din nVidia Graphics, din setările grafice la Windows, și din joc. Și câteva screenshot-uri cu ce se întâmplă mai exact.
Jocul , NU PC-ul.
1.png

2.png
3.png

4.png


5.png
awp-bycastor320001.png


- UITA-TE FOARTE BINE LA SS-ul din JOC. IN ACEST SS SE VEDE FOARTE CLAR JOCUL, PAI NU ESTE ASA. EU CAND INTRU SE VEDE FOARTE BLURAT TOTUL !
 

ChargeBPM

Moderator
Joined
May 30, 2020
Messages
116
Reaction score
44
Age
22
Location
In da studio DnD
Ok. Deci, pe PC este setată rezoluția nativă. Și spui că se vede ok. Nu sunt probleme. Dar in joc se vede blurat. Văd că este selectată rezoluția 640x480. In reply-ul precedent ai spus că cu cât crești rezoluția in joc, cu atât devine mai blurata imaginea. Am înțeles corect?
Mă depășește puțin situația. Again, îmi era mult mai simplu să mă uit eu personal sa văd ce are. Sunt câteva chestii pe care le poți încerca tu, personal:
- Încearcă window mode
- Schimba "display mode" de pe normal, cu oricare dintre celelalte moduri disponibile (widescreen, run in a window, run in a borderless window), și vezi care face o diferență
- Încearcă DirectX in loc de OpenGL
- Setează launch option-ul "-freq 75"
- Du-te în nVidia control panel>3D Settings>Adjust image settings>Pune-l pe performance
- Încerca și launch option-ul ăsta daca precedentul nu a funcționat "-nofbo"
- Mai poți încerca comanda aceasta pentru consolă "gl_ansio 0" sau "gl_ansio 16"
- O ultima chestie care merita încercată este sa setezi Anisotropic filtering pe 16x în nVidia Control Panel/Manage 3D Settings/Program Settings pentru hl.exe
Alte idei nu mai am. Daca una din soluțiile de mai sus au ajutat cumva, sau au făcut o schimbare de orice fel, let me know.
 

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Ok. Deci, pe PC este setată rezoluția nativă. Și spui că se vede ok. Nu sunt probleme. Dar in joc se vede blurat. Văd că este selectată rezoluția 640x480. In reply-ul precedent ai spus că cu cât crești rezoluția in joc, cu atât devine mai blurata imaginea. Am înțeles corect?
Mă depășește puțin situația. Again, îmi era mult mai simplu să mă uit eu personal sa văd ce are. Sunt câteva chestii pe care le poți încerca tu, personal:
- Încearcă window mode
- Schimba "display mode" de pe normal, cu oricare dintre celelalte moduri disponibile (widescreen, run in a window, run in a borderless window), și vezi care face o diferență
- Încearcă DirectX in loc de OpenGL
- Setează launch option-ul "-freq 75"
- Du-te în nVidia control panel>3D Settings>Adjust image settings>Pune-l pe performance
- Încerca și launch option-ul ăsta daca precedentul nu a funcționat "-nofbo"
- Mai poți încerca comanda aceasta pentru consolă "gl_ansio 0" sau "gl_ansio 16"
- O ultima chestie care merita încercată este sa setezi Anisotropic filtering pe 16x în nVidia Control Panel/Manage 3D Settings/Program Settings pentru hl.exe
Alte idei nu mai am. Daca una din soluțiile de mai sus au ajutat cumva, sau au făcut o schimbare de orice fel, let me know.
Salut,
Iti pot da prin TW sa te uiti.
Ceva ,ceva s-a reglat. Mouse-ul sigur, o mai buna miscare in joc. Dar tot imi lipseste claritatea(ca la o distanta de 50 m in joc , nu mi dau seama , daca e cutie sau jucator)
Nu am decat OPEN GL si SOFTWARE si NORMAL si WIDESCREEN. Alte optiuni nu-mi da cs -ul.
 

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Salut,
Iti pot da prin TW sa te uiti.
Ceva ,ceva s-a reglat. Mouse-ul sigur, o mai buna miscare in joc. Dar tot imi lipseste claritatea(ca la o distanta de 50 m in joc , nu mi dau seama , daca e cutie sau jucator)
Nu am decat OPEN GL si SOFTWARE si NORMAL si WIDESCREEN. Alte optiuni nu-mi da cs -ul.
Am intrat pe sv ul laleagane pe care sunt admin si joc de ceva timp si se misca oribil. Nu am nici cea mai mica idee ce kkt sa i mai fac.
 

LuciferrM

leganar
Joined
May 11, 2021
Messages
40
Reaction score
6
Location
Madrid
Ok. Deci, pe PC este setată rezoluția nativă. Și spui că se vede ok. Nu sunt probleme. Dar in joc se vede blurat. Văd că este selectată rezoluția 640x480. In reply-ul precedent ai spus că cu cât crești rezoluția in joc, cu atât devine mai blurata imaginea. Am înțeles corect?
Mă depășește puțin situația. Again, îmi era mult mai simplu să mă uit eu personal sa văd ce are. Sunt câteva chestii pe care le poți încerca tu, personal:
- Încearcă window mode
- Schimba "display mode" de pe normal, cu oricare dintre celelalte moduri disponibile (widescreen, run in a window, run in a borderless window), și vezi care face o diferență
- Încearcă DirectX in loc de OpenGL
- Setează launch option-ul "-freq 75"
- Du-te în nVidia control panel>3D Settings>Adjust image settings>Pune-l pe performance
- Încerca și launch option-ul ăsta daca precedentul nu a funcționat "-nofbo"
- Mai poți încerca comanda aceasta pentru consolă "gl_ansio 0" sau "gl_ansio 16"
- O ultima chestie care merita încercată este sa setezi Anisotropic filtering pe 16x în nVidia Control Panel/Manage 3D Settings/Program Settings pentru hl.exe
Alte idei nu mai am. Daca una din soluțiile de mai sus au ajutat cumva, sau au făcut o schimbare de orice fel, let me know.
GATAAA. REZOLVAT. In control panel nvidia ( pe hl.exe) , anumite setari se bateau cap in cap si nu dadea randament. M-am jucat mai mult acolo la setari si am rezolvat. Multumesc fff frumos pt toate informatiile pe care mi le ai dat.
 

ChargeBPM

Moderator
Joined
May 30, 2020
Messages
116
Reaction score
44
Age
22
Location
In da studio DnD
GATAAA. REZOLVAT. In control panel nvidia ( pe hl.exe) , anumite setari se bateau cap in cap si nu dadea randament. M-am jucat mai mult acolo la setari si am rezolvat. Multumesc fff frumos pt toate informatiile pe care mi le ai dat.

Mă bucur că ai rezolvat! Spor la joc! 🙏
 
Status
Subiectul a fost blocat si nu sunt permise comentarii ulterioare.
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top