O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CRYPTO PayPal lanseaza $PYUSD — moneda stabila sustinuta de dolarul american

paypal-usd.png


PayPal lanseaza propria moneda stabila: PayPalUSD (PYUSD). Compania spune ca token-ul de cryptomoneda este "sustinut in totalitate de depozite in dolari americani" si poate fi cumparat sau vandut pe aplicatia sau site-ul PayPal la $1,00 pe PYUSD.

Cu PYUSD, puteti face plati de la persoana la persoana, puteti finanta cumparaturile cu aceasta moneda la casele de marcat si puteti transfera PYUSD intre PayPal si alte portofele externe. PayPal spune ca puteti, de asemenea, sa convertiti monedele acceptate de PayPal si din PYUSD.

Stablecoins isi iau numele de la faptul ca sunt centralizate si sustinute de monede existente sustinute de guverne, cum ar fi dolarul american sau euro. Guvernul SUA inca se gandeste cum sa reglementeze stablecoin si alte forme de cryptomonede. La urma urmei, stablecoins nu sunt intotdeauna atat de stabile, asa cum am vazut in cazul prabusirii Tether si TerraUSD.


PYUSD se lanseaza astazi si va fi disponibil "in urmatoarele saptamani" pentru clientii din SUA cu conturi PayPal Balance. De asemenea, va fi disponibil in curand si in aplicatia Venmo, detinuta de PayPal.

Decizia PayPal de a-si crea propriul stablecoin nu este o surpriza — PayPal permite in prezent utilizatorilor sa cumpere, sa transfere si sa vanda cryptomonede in aplicatie, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum si Litecoin. De asemenea, a obtinut anul trecut BitLicenta de New York, care permite clientilor din acest stat sa tranzactioneze cryptomonede. In sens mai larg, guvernul SUA a explorat crearea propriei monede digitale.

Moneda este construita pe blockchain-ul Ethereum si este emisa de Paxos Trust Company, o firma cu sediul in New York care ofera clientilor o infrastructura de blockchain reglementata. Paxos a primit recent ordinul de a nu mai oferi cryptomoneda BUSD de la Binance, in conditiile in care autoritatile de reglementare din New York iau masuri drastice impotriva intreprinderilor din industria cryptografica.

theverge.com
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top