O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

ARHIVA Pasta termoconductoare

bGd

hall of fame
Joined
Dec 28, 2008
Messages
3,080
Reaction score
87
Location
Bucuresti
Buna seara!

In acest topic va voi spune cat mai pe scurt ce este pasta termoconductoare, cum se foloseste si cu ce se mananca.

Pasta termoconductoare sau pasta termica este de doua feluri, ceramica sau metalica. Mai exista si pe baza de carbon, dar nu se gaseste in comert. O pasta foarte buna pe care o folosesc si o recomand tuturor este Arctic Cooling MX-4. Se gaseste pe eMAG, magazine specializate in IT, depozite IT, dar si alte magazine online.

Pasta se aplica pe procesor. Mai intai trebuie sa demontati cooler-ul. Daca nu aveti cleme de prindere pe placa de baza, cu siguranta aveti suruburi. Deci aveti nevoie de o surbelnita stea in 90% din cazuri. Inainte de aplicare, trebuie curatata pasta veche. Pentru a inlatura 100% pasta veche, va recomand alcool sanitar, apa, servetele uscate neparfumate sau hartie igienica. Exclus parfumuri, spray-uri, etc. Daca si cooler-ul este prafuit, il puteti curata. Fie cu o perie, fie cu aspirator, fie sub jetul de apa. Atentie, nu il montati pana nu este perfect uscat! Poate provoca foarte usor scurt circuit.

Cum aplicati pasta: La procesoarele cu ISH se poate intinde pe toata suprafata un strat foarte subtire, fie cate un punct in fiecare colt si unul in mijloc (specific procesoarele fara ISH). Se monteaza radiatorul cu mare atentie, aveti grija sa il potriviti cat mai exact inainte de fixarea acestuia (NU UITATI SA FIE PERFECT USCAT). Apoi puteti conecta si ventilatorul.

Nota: Folositi o cantitate moderata de pasta. Daca folositi prea multa, exista riscul de scurtcircuit. Daca folositi prea putina, nu veti obtine rezultate semnificative. Aceasta pasta trebuie inlocuita cu timpul. Pentru a sti cu aproximatie cand aceasta nu mai este buna, puteti folosi un program pe nume Speedfan care este gratuit. Eu unul o schimb o data la 4, 5 luni. Este 30 de lei si ajunge pentru 3-4 utilizari.

Daca nu va pricepeti pentru a face acest lucru, nu va bagati. Riscati sa va creati alte probleme cu pc-ul vostru. La un service aceasta operatiune costa undeva intre 30-50 LEI.

Sper sa va fie de folos acest topic!
Las topicul deschis pentru eventuale intrebari!
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top