O noua aventura incepe. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

NOUTATI Orange a cumparat Telekom fix

Floridoare

leganar
Joined
Nov 5, 2020
Messages
5
Reaction score
1
Orange a anunțat astăzi semnarea achiziției pachetului majoritar de 54% din acțiuni de la Telekom România pentru partea de servicii fixe și servicii fix-mobil.

46% din acțiuni sunt deținute de Statul Român iar cele 54% deținute de Telekom au fost cumpărate de Orange România, devenind acționar majoritar. Asta înseamnă că toți clienții de servicii fixe (internet, tv) dar și clienții de servicii fix-mobil vor deveni clienți Orange.

Rămâne de văzut cine cumpără restul de clienți de mobil. Digi? Până una alta, se pare că zvonul nostru s-a confirmat parțial.

Și acum câteva detalii din comunicatul de presă:

TKR este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane €, raportată în 2019. Prin infrastructura de rețea pe care o deține, TKR oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării. De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.
Sursa
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top