O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CURIOSITY OpenAI lanseaza aplicatia ChatGPT pentru iOS

ChatGPT exista intr-o forma sau alta pe mobil deja, fie prin browser, fie prin sutele de aplicatii care folosesc API-urile modelului lingvistic pentru a oferi o experienta similara. Totusi, majoritatea acestor aplicatii sunt si contra cost, cerand abonamente substantiale pentru acces la ceva care este, intr-o oarecare masura, complet gratuit. OpenAI, compania din spatele ChatGPT, a lansat insa o aplicatie oficiala pentru acces la modelul lingvistic pe iOS, care va fi lansata „in curand” si pe Android.

chatgpt-ios.png

Dupa multe „clone”, ChatGPT are in sfarsit aplicatie oficiala pe mobil​

Pentru moment, aplicatia este disponibila in App Store-ul Apple din SUA si se numeste chiar „OpenAI ChatGPT”. Aceasta promite ca nu include reclame si ca va sincroniza datele din aplicatie pe toate dispozitivele pe care folosesti acest serviciu. Cel mai probabil, asta inseamna ca te poti autentifica cu acelasi cont pe care il folosesti pe site-ul oficial, iar daca ai un abonament „premium”, acesta va fi disponibil si in aplicatia de mobil. Astfel, poti accesa de oriunde si ChatGPT 4, versiunea cea mai noua si cea mai avansata a modelului lingvistic.

Totusi, in afara de forma aplicatiei, care ruleaza nativ pe telefonul mobil, functionalitatea este aceeasi. Modelul lingvistic nu este mai bun sau mai slab in varianta pe mobil, intrucat toata procesarea se face tot pe serverele OpenAI. Din acest motiv, viteza cu care ChatGPT poate genera text este la fel indiferent de dispozitivul pe care il folosesti. Schimbarea unui telefon mai vechi cu unul mai nou nu va avea un impact in viteza ChatGPT.

Noua aplicatie nu va rezolva problemele modelului lingvistic​

O alta consecinta este faptul ca informatia oferita de ChatGPT nu poate fi considerata niciodata corecta fara o verificare. Intrucat nu au fost facute multe update-uri importante la modelul lingvistic, acesta in continuare nu foloseste informatii actualizate, intrucat nu are acces la internet. Multe informatii pe care le ofera fie nu mai sunt de actualitate, fie sunt complet eronate. Deci nu este o sursa buna de informatii, dar este insa mai potrivit pentru a automatiza anumite lucruri, precum realizarea de liste, realizarea unui program sau a unui itinerariu, pe baza unor puncte prestabilite, de exemplu.

Domeniul AI este insa abia la inceput, iar ChatGPT reprezinta doar primul contact al publicului larg cu aceasta tehnologie. Vom vedea cu siguranta noi cazuri de utilizare pentru AI in urmatorii ani, si ne asteptam la o imbunatatire semnificativa a raspunsurilor pe care modelele lingvistice o pot oferi.

go4it.ro
 
  • Like
Reactions: aqx
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top