O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

ELECTRIC Lamborghini dezvaluie Lanzador: viitoarea emotie electrica

Lamborghini a dezvaluit conceptul Lanzador in cadrul Monterey Car Week 2023. Acest concept car reprezinta o viziune concreta a unui viitor Lamborghini de serie pur electric. Conceptul Lanzador este un GT cu garda la sol ridicata, cu 4 locuri, doua motoare electice, si forme puriste ce raman fidele ADN-ului inconfundabil Lamborghini.

Concept car-ul se incadreaza in strategia „Direzione Cor Tauri” a companiei italiene si in foaia de parcurs catre electrificare anuntata in 2021. Acesta vine dupa prezentarea modelului V12 plug-in hybrid Revuelto, Lanzador oferind astfel o perspectiva asupra modelului de serie care va fi construit incepand cu 2028.

Profilul lateral al lui Lanzador arata foarte asemanator cu cel al unei versiuni coupe a lui Urus, desi cu un acoperis si linii ale ferestrelor mai joase si mai elegante. In ceea ce priveste partea frontala, pe de alta parte, aceasta arata ca un amestec de Urus si Revuelto, ca si cum Lanzador incearca sa faca parte atat din segmentul supercarurilor, cat si din cel al SUV-urilor.

lamborghini-lanzador.jpg

Lamborghini Lanzador: primele imagini cu crossoverul electric italian​

In interiorul habitaclului, designul tabloului de bord si al consolei centrale este aproape scheletic, dar designerii subliniaza ca au profitat de versatilitatea oferita de trenul de rulare electric pentru a crea ceva care sa poata fi folosit si in viata de zi cu zi. Astfel, partea din spate se deschide catre o zona de incarcare consistenta, care poate fi extinsa prin plierea scaunelor. In plus, exista un spatiu de depozitare suplimentar in portbagaj

Interiorul conceptului pune un accent deosebit pe sustenabilitate, laudandu-se totodata cu faptul ca majoritatea materialelor sunt fabricate in Italia. Materialele din care sunt facute scaunele au in componenta nailon din plastic reciclat. Fibra de carbon folosita la interior prezinta elemente recuperate, cum ar fi PET-ul reciclat.

Italienii nu dezvaluie prea multe detalii despre sistemul de propulsie al conceptului. Nu exista cifre privind puterea, performanta sau autonomia, dar stim ca Lanzador dispune de tractiune integrala permanenta, cu doua motoare care actioneaza fiecare set de roti.

promotor.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top