O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CURIOSITY Intel dezvăluie data de lansare a plăcilor video Arc „Alchemist”

Intel pregătește lansarea noilor sale plăci video din gama Arc și a confirmat deja când vom vedea primele produse echipate cu cipurile din seria Alchemist. Pentru început, acestea vor fi integrate pe laptop-uri, urmând ca în următoarele luni să apară și primele computere desktop echipate cu plăci video de la Intel. În cele din urmă, vom vedea și primele computere profesionale care vor integra noile cipuri prin intermediul plăcilor video dedicate productivității.

pdrp7Bt.jpg

Seria Intel Arc Alchemist va debuta în următoarele săptămâni​

Arc este numele plăcilor grafice de la Intel, similar cu GeForce sau Radeon de la Nvidia, respectiv AMD. Alchemist însă, este numele pentru întreaga primă generație de plăci grafice de acest gen a companiei, care va debuta în următoarele săptămâni. Intel spune că primele modele de laptop-uri vor fi lansate în trimestrul 1 din 2022, deci avem până la sfârșitul lunii martie să le vedem pe piață. Acestea vor fi integrate în laptop-uri care vor folosi și noile procesoare Core din generația a 12-a, deci ne putem aștepta la performanță superioară, însă doar în gama de medie.

Intel a confirmat că Alchemist va fi doar prima generație, care va încerca să ofere performanță bună în gama de medie, acolo unde sunt necesare cât mai multe unități în acest moment pe piață. Abia în 2023 sau 2024 vom vedea o a doua generație de cipuri grafice Intel, care să încerce să intre în concurență directă cu soluțiile high-end de la NVIDIA și AMD. Aceea va fi numită „Battlemage”, care va fi urmată de Celestial” și în cele din urmă de „Druid”. Această generație ar putea ajunge pe piață abia în 2025.


Cei care își doresc o nouă placă video dedicată pentru PC și sunt dispuși să aleagă una de la Intel, vor trebui să aștepte până în trimestrul al doilea care începe în aprilie. Modelele Intel Arc Alchemist pentru productivitate, vor ajunge pe piață abia în a doua jumătate a anului, începând cu trimestrul al treilea.

go4it.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top