O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CURIOSITY Google lanseaza o noua interfata pentru Android Auto

Copy_of_F037_AutoMoment_GIF1_v07_BLOG_1048X591.gif


Prezentată la CES 2023, noua ”experiență Android Auto” vine un cu un design inspirat de Android 13 și funcționalitate extinsă.

Potrivit Google, noul design Android Auto pune accent pe trei obiective esențiale: „navigare către destinația dorită, comunicare cu prietenii sau familia și acces la funcțiile pentru redare muzică sau podcast-uri”. Pentru a facilita aceste lucruri, noul design a recurs la ”mutarea cardului Maps mai aproape de scaunul șoferului”, către partea din stânga a ecranului. Astfel, șoferii nu vor trebui să se uite atât de departe pentru a vedea încotro se îndreaptă.

De asemenea, Google a adaptat cartonașul pentru redare media designul Material You din Android 13, afectând modul în care este reprezentată grafica de album a melodiei în redare. De asemenea, în stânga ecranului apare un nou lansator rapid, de unde utilizatorii pot accesa rapid aplicațiile utilizate recent, fără a comuta într-un alt meniu. Google precizează că noul său aspect cu ecran divizat se poate adapta la orice format de afișaj, oricât cât de înalt sau de lat.



Cât despre capabilitățile nou adăugate, Google Assistant poate oferi acum sugestii pe bază de context, utile în timp ce te afli la volan. Spre exemplu, atunci când primești un mesaj, acesta va fi anunțat și vei avea posibilitatea să răspunzi folosind dictare vocală. Tot prin Google Assistant vei afla despre apelurile pierdute și primi alte informații relevante, precum timpul estimat până la destinație, sugestii pentru melodii de ascultat, etc. Cu aspect diferit, noua interfaţă este optimizată pentru interacţiune mai simplă folosind mai puţine comenzi pe interfaţa touch şi introduce o paletă de culori personalizabilă, mai uşor de adaptat la designul maşinii tale.

Totodată, la pornirea vehiculului, Android Auto poate fi setat să pornească direct aplicaţia de navigare preferată, fără a întrerupe muzica aflată în redare. În modul de navigare, interfaţa poate afişa indicaţii vizuale pentru orientare în trafic chiar dacă folosim ecranul pentru accesarea altor aplicaţii de pe telefon. Selectarea unei destinaţii se poate face alegând dintr-o listă de trasee recente, sau folosind comanda vocală “Hey Google” pentru a indica locaţia dorită.

O altă noutate este adăugarea suportului Car Key pentru posesorii de telefoane Samsung și Xiaomi, care în curând vor putea fi folosite pentru acces în vehicul, înlocuind cartela de acces a autoturismului.

go4it.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top