O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CURIOSITY Folosești tehnologia zilnic, dar știi de unde vine termenul de Wi-Fi?

Wi-Fi este o tehnologie esențială în viața de zi cu zi a omului modern și un element la fel de important în gaming. Smartphone-urile pe care avem instalat PUBG sau WoT Blitz, consolele portabile și chiar laptop-urile de gaming folosesc tehnologia pentru a-i conecta pe jucători la internet. Dar ce înseamnă termenul Wi-Fi?

Foarte mulți oameni vor spune că Wi-Fi este prescurtarea de la „Wireless Fidelity”, ceea ce este eronat.

De dezvoltarea și administrarea tehnologiei Wi-Fi se ocupă organizația Wi-Fi Alliance, care s-a numit inițial Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA). Primul standard dezvoltat de entitate în ultimul deceniu al secolului trecut, IEEE 802.11b Direct Sequence, avea un nume nu foarte comercial, după cum se vede. Așa că angajați ai WECA, ajutați de consultanți de la agenția Interbrand, au ales marca Wi-Fi din 10 propuneri.

Wi-Fi nu înseamnă ceva anume și nici nu este o prescurtare. „Wireless Fidelity” vine de la un slogan folosit la un moment dat de Wi-Fi Alliance: „The Standard for Wireless Fidelity”. „A fost o greșeală și nu a făcut decât să creeze confuzie și să dilueze brandul”, a declarat Phil Belanger, membru fondator al organizației.

Ca să rezumăm, Wi-Fi este o marcă, precum Starbucks sau Rexona.

First-WiFi-6-Ecosystem.jpg

Dacă Wi-Fi nu înseamnă ceva anume, numele Bluetooth vine din Danemarca​

Povestea ne aduce amintea de întâmplarea prin care o altă tehnologie wireless extrem de populară, Bluetooth, și-a primit numele. Totul a început cu niște rune inscripționate pe o piatră din Jelling, Danemarca. Aceasta a fost pusă pe vremea lui Harald „Blåtand” Gormsson, un rege danez din secolul 10 care a unit mai multe teritorii din Danemarca și Norvegia.

Numele Blåtand se traduce în „Bluetooth” („Dintealbastru”) în engleză. Monarhul avea obiceiul să mănânce afine, care îi colorau dinții.

go4games.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top