O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

DISCORD Evolving usernames on Discord

Status
Subiectul a fost blocat si nu sunt permise comentarii ulterioare.
evolving-usernames.png

Cum s-a ajuns aici?

Cand Discord a fost conceput, una dintre prioritatile noastre de top a fost sa va permitem sa folositi orice nume doriti, sa va alaturati serverului unui prieten si sa intrati rapid si usor in chat-ul vocal. Nu am vrut ca oamenii sa se loveasca vreodata de mesajul de pe ecran "Your Desired Username is Taken". De asemenea, am permis ca numele de utilizator sa fie sensibil la majuscule si minuscule, deoarece initial nici macar nu aveam un sistem de prieteni, astfel incat nimeni nu trebuia sa tasteze manual numele utilizatorilor. Acest lucru a devenit o datorie tehnica pe care nu am abordat-o in mod adecvat.

Intre timp, pe masura ce Discord a crescut, am primit o multime de cereri pentru a permite oamenilor sa discute intre ei chiar daca nu mai imparteau acelasi server, asa ca am creat un sistem de prieteni. Pentru a ne asigura ca totul va continuare sa functioneze, am expus sufixul din patru cifre numit "discriminator". Cu aceste patru cifre, "PhiBi#8936" putea fi diferentiat de "PhiBi#9863".

Starea numelor de utilizator dupa 8 ani​

Pe masura ce Discord a crescut, iar legarea de prietenii a devenit mai populara, au aparut si mai multe probleme. Datoria tehnica si de produs pe care am contractat-o cu ani in urma ne-a ajuns din urma, iar problemele mici care pareau sa afecteze cateva persoane au inceput sa afecteze zeci de milioane de oameni. Cea mai mare problema: numele noastre de utilizator actuale pot fi adesea prea complicate sau obscure pentru ca oamenii sa le retina si sa le impartaseasca cu usurinta.

Am auzit de la o multime de oameni ca s-au confruntat cu astfel de probleme:

—Incercati sa va partajati numele de utilizator in afara Discord-ului. Din pacate, fie nu va puteti aminti discriminatorul, fie trebuie sa explicati care litere sunt majuscule si minuscule, fie trebuie sa incercati sa specificati ce caractere speciale foloseste numele dvs.
—Intalnesti pe cineva IRL cu care vrei sa vorbesti pe Discord, iar acesta iti spune "Sunt Phibi Eight Eight Nine Three Six!". Te duci acasa si adaugi "phibi#8936" doar pentru a afla ca ai adaugat gresit "Phibi", deoarece numele de utilizator al noului tau prieten este de fapt "PhIBI#8936".
—Vrei sa folosesti un nume comun, cum ar fi "Mike" sau "Jane", dar exista deja 9,999 de Mike sau Janes, asa ca esti blocat cu totul de acest nume.
—Va place sa va schimbati des numele de utilizator si vi se limiteaza rata.
—Prietenul tau spune ca si-a schimbat numele in "vernacular", dar de fapt este "𝖛𝖊𝖗𝖓𝖆𝖈𝖚𝖑𝖆𝖗" si ai probleme in a-l gasi.

Am vorbit cu multi dintre voi despre modul in care va adaugati unii altora ca prieteni si am analizat cateva cifre. S-a dovedit ca:

—Mai mult de 40% dintre voi fie nu va amintiti discriminatorul, fie nici macar nu stiti ce este un discriminator. Aceasta este o mare problema atunci cand este nevoie de discriminatori pentru a adauga un nou prieten.
—Pe Discord, aproape jumatate din toate cererile de prietenie nu reusesc sa ajunga la utilizatorul cu care cel care a trimis cererea a vrut sa se conecteze, in principal pentru ca utilizatorii introduc un nume de utilizator incorect sau invalid din cauza unei combinatii de discriminator lipsa si majuscule incorecte.

Aceasta nu este o experienta grozava si vrem sa o rezolvam. Vrem ca Discord sa fie un loc distractiv si usor de petrecut cu prietenii, iar de multe ori este prea dificil sau complicat sa te conectezi cu persoanele la care tii.

Cum abordam problema?​

Am luat in considerare multe solutii potentiale la aceste probleme si majoritatea au sfarsit prin a fi rezolvari pe jumatate care nu au rezolvat dificultatea fundamentala de a va aminti cu usurinta si de a va impartasi identitatea cu prietenii.

Iata un exemplu:

Am decis la un moment dat ca cea mai importanta problema de rezolvat era sensibilitatea la majuscule si caractere speciale, astfel incat sa existe doar un singur phibi#8936, in loc sa permitem permutari precum PhIBI#8936 si PHibi#8936.

Din pacate, am constatat ca aproape o treime dintre utilizatorii nostri activi ar fi fost nevoiti sa-si schimbe numele doar pentru a se adapta la acest lucru. Intre timp, persoanele din regiunile in care caracterele non-alfanumerice sunt frecvente in nume, cum ar fi Asia, ar avea dificultati in a se reprezenta pe deplin.

Asa ca am luat in considerare posibilitatea de a face aceasta schimbare, dar si de a activa un nume de afisare global separat, care ar putea include caractere speciale, un pic ca si cum ar functiona in prezent poreclele de server. Dar ne-am dat seama ca atunci am avea un sistem si mai complex, cu un nume de afisare si un nume de utilizator care ar include inca discriminatorul de patru cifre.

Am ajuns la concluzia ca, daca aveam de gand sa le cerem multor utilizatori sa faca o schimbare, aveam nevoie de o solutie mai cuprinzatoare si mai robusta pe termen lung — una care sa le ofere oamenilor puterea de a avea un Display Name pe care sa il poata schimba oricand, cu limite de viteza foarte relaxate. Ganditi-va la ele ca la o porecla globala.

Cum imbunatatim numele utilizatorilor pe Discord?​

Dupa ce vom face tranzitia pe parcursul acestui an, toata lumea va avea:

1) Un nume de utilizator alfanumeric unic, fara discriminator, cum ar fi "@phibi". Ganditi-va la acest lucru doar ca la o necesitate tehnica. Acest nume de utilizator va fi folosit doar pentru conectarea cu alti utilizatori (friending) si pentru a distinge utilizatorii atunci cand le verificati profilurile. Acestea vor fi limitate la caractere minuscule (a-z), numere (0-9) si doua caractere speciale (punct si subliniere). Acestea vor fi mult mai usor de retinut, de verbalizat si de impartasit cu prietenii dvs. Veti putea sa va schimbati in continuare numele de utilizator, dar nu prea des.

2) Un nume de afisare neunitar care poate include cam orice (atata timp cat respecta Community Guidelines), inclusiv caractere speciale, spatii, emoticoane si caractere nelatine. Noul nume de afisare va fi modul in care veti aparea in principal si va fi cea mai proeminenta forma de identitate a dvs. Ganditi-va la acesta ca la numele dvs. principal. Veti putea sa va schimbati numele de afisare oricand doriti, chiar si de la minut la minut.

In mod implicit, noul nume de afisare va fi vechiul nume de utilizator fara discriminator, astfel incat prietenii dvs. sa va recunoasca in continuare. Astfel, daca inainte erai "PhiBi#8936", noul tau nume de afisare implicit va fi "PhiBi". Iata un exemplu:

nM9i0Pd.png


In plus, numele tau de utilizator si discriminatorul anterior vor continua sa functioneze ca alias si dupa finalizarea procesului de conversie, astfel incat vechii prieteni care nu-ti cunosc inca noul nume de utilizator vor putea sa te adauge in continuare.

Iar pentru dezvoltatori, in timp ce ID-urile numerice ale utilizatorilor vor ramane aceleasi, aflati mai multe despre alte modificari care ar putea avea impact asupra aplicatiilor dvs. aici.

Daca folositi deja un pseudonim de server intr-o anumita comunitate, acel pseudonim de server va avea in continuare prioritate fata de numele dvs. de afisare pe acel server.

Cum vor fi lansate noile nume de utilizator?​

In cursul saptamanilor urmatoare, vom incepe sa notificam utilizatorii atunci cand isi pot actualiza contul cu un nou nume de utilizator, asa ca, atunci cand va veni randul tau, fii atent la un mesaj in aplicatie.

In timpul tranzitiei, toti utilizatorii Discord vor fi rugati sa aleaga un nou nume de utilizator, iar accesul va fi implementat incet, pe parcursul a mai multor luni. Dorim sa fim deosebit de atenti cu utilizatorii de mult timp ai Discord care au numele de utilizator de ceva vreme, asa ca vom acorda prioritate la alegerea noului nume de utilizator in functie de data la care v-ati inregistrat pentru Discord.

Recunoastem ca aceasta este o schimbare importanta. Este posibil sa apara probleme cu acest proces si poate fi greu sa va despartiti de acel "#0001" care a insemnat mult pentru dvs. de-a lungul anilor. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a gestiona lucrurile cat mai usor posibil.

Va multumim ca faceti parte din Discord.

support.discord.com
 
Status
Subiectul a fost blocat si nu sunt permise comentarii ulterioare.
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top