O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CURIOSITY DuckDuckGo implementeaza ChatGPT sub forma „DuckAssist” pentru cautari

În ultimii ani anumite trend-uri au început să acapareze complet discuțiile în mediul online despre tehnologie. Mai întâi a fost 5G-ul, apoi au fost cryptomonedele, NFT-urile, iar acum AI-ul pare să fie subiectul principal și noua tehnologie pe care toată lumea sare fără să aștepte să vadă dacă, într-adevăr, aceasta poate cu adevărat să îmbunătățească experiența utilizatorilor pe internet. După Bing și ChatGPT și Google cu al său Bard, a venit rândul motorului de căutare DuckDuckGo să integreze un soi de chatbot cu AI în căutări—numit DuckAssist.

DuckDuckGo încearcă să țină pasul cu giganții în căutări precum Google și Microsoft​

Se pare însă că DuckDuckGo încearcă să simplifice experiența de utilizare a acestei tehnologii cu AI, eliminând ideea de „chat”. DuckAssist este integrat direct în căutări și oferă răspunsuri în limbaj natural la întrebările pe care le introduci în căsuța de căutare. Astfel, nu vei putea să menții conversații lungi cu „rața” virtuală de pe DuckDuckGo, și nici nu există riscul ca aceasta să ofere răspunsuri halucinante la întrebări simple.

Tot ce face AI-ul DuckAssist este să ofere informații despre subiectul căutat în baza sa de date și să parafrazeze informația pe baza articolelor pe care le găsește. De asemenea, sub răspunsul de câteva fraze, există și link-uri care duc direct la sursa folosită pentru compunerea acestui răspuns, oferind astfel și credit celor care au scris informația originală, spre diferență de ChatGPT care oferă răspunsuri fără să țină cont de surse.

Desigur, la baza lui DuckAssist este tot ChatGPT, întrucât această tehnologie este disponibilă în format open source, iar oricine poate să o folosească, să o modifice și să o reîmpacheteze în diferite produse. Totuși, DuckAssist este mai simplu și nu va ține minte detalii precedente ale „conversației”. Fiecare căutare este izolată, iar răspunsurile vor fi date strict pe căutarea curentă.

duck-assist.png

DuckAssist folosește o bază de date offline cu informații din enciclopedii​

Mai interesant este însă faptul că DuckAssist nu este disponibil în toate căutările, ci selectează disponibilitatea pe baza întrebărilor. Dacă răspunsul la o întrebare poate fi răspuns cu informații de pe Wikipedia sau Britannica, acesta va primi opțiunea de „Ask” pentru a pune o întrebare. Dacă nu, atunci vei primi link-urile obișnuite pentru motoare de căutare.

Mai mult, DuckDuckGo susține că DuckAssist nu este conectat la internet. Există o bază de articole descărcate de pe Wikipedia, care are o vechime de câteva săptămâni. Probabil că în timp, această bază va fi actualizată periodic. Spre diferență de alte unelte de căutare cu AI, DuckAssist este disponibil chiar acum și poate fi folosit de toți utilizatorii motorului de căutare, fără limitări. Desigur, această componentă este listată drept „BETA”, deci ar putea întâmpina probleme sau erori în răspunsuri. Singura „limitare” momentan este că este necesară utilizarea versiunilor de aplicație de iOS, Android, Mac sau extensiile pentru Firefox, Chrome și Safari. DuckAssist nu apare încă pe site-ul DuckDuckGo altfel.

go4it.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top