O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

ARHIVA Cum poti folosi tastatura atunci cand nu merge mouse-ul?

bGd

hall of fame
Joined
Dec 28, 2008
Messages
3,080
Reaction score
87
Location
Bucuresti
Daca ai ramas fara mouse, nu-ti face griji. Iti vei putea folosi calculatorul, miscand cursorul mouse-ului de la tastatura, pana vei face rost de un mouse nou.

Aceasta functionalitate este numita in Windows "Mouse Keys" si permite folosirea tastelor cu cifre pentru a misca mouse-ul pe monitor, pentru a da click si chiar pentru a face drag and drop.

Din acest articol vei afla cum sa iti configurezi "Mouse Keys" pe calculator, pentru a folosi tastatura pe post de mouse.

Atentie: Pententru a folosi aceasta functie, trebuie sa ai o tastatura completa, incluzand tastele cu cifre din partea dreapta si sa dezactivezi trackpad-ul daca exista si mouse-ul, daca inca mai este cuplat.

Apasa butonul de start si incepe sa tastezi in campul de cautare "ease of access". Foloseste sagetile de pe tastatura pentru a naviga in rezultate si da enter cand ai selectat "Ease of Access Center". Atentie: Nu selecta "Ease of Access mouse settings", pentru ca va deschide un ecran cu mai putine optiuni.

In fereastra care se deschide, foloseste tasta "Tab" pentru a naviga si apasa"Enter" cand ai selectat "Make the mouse easier to use" din sectiunea"Explore all settings".

Foloseste tasta "Tab" pana cand selectezi optiunea "Turn on Mouse Keys"din sectiunea "Control the mouse with the keyboard", apoi apasa tasta "Space", dupa ce ai selectat-o, pentru a o bifa. Apasa tasta "Enter". Aceasta procedura va activa setarile default. Dupa ce vei avea un cursor activ, vei putea reveni cu usurinta pentru a-ti personaliza setarile dupa bunul tau plac, dand click pe "Set up Mouse Keys".

Acum poti folosi tastatura in locul mouse-ului pana cand vei avea un mouse functional.

 
Last edited:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Back
Top