In cursul zilei de astazi au fost aplicate interdictii permanente pentru mai bine de 40,000 de conturi care utilizau software tert pentru a trisa in Dota de-a lungul ultimelor saptamani. Acest software putea obtine acces la informatiile utilizate la nivel intern de catre clientul Dota, informatii care nu sunt disponibile in timpul unei sesiuni normale de joc, pentru a le oferi trisorilor un avantaj nedrept.
Desi rezolvarea problemelor care au facut posibila utilizarea unor astfel programe software de trisare a reprezentat o prioritate, am decis, de asemenea, sa excludem toate aceste persoane cu intentii rele din randul comunitatii active de Dota.
Avand in vedere acest obiectiv, am lansat o actualizare de corectie de indata ce am identificat metoda utilizata de aceste programe software de trisare. Aceasta actualizare de corectie a inclus o capcana pentru trisori: o sectiune de date din cadrul clientului de joc care nu ar fi putut fi accesata niciodata in timpul sesiunilor normale de joc, dar care putea fi accesata de catre aceste programe software de trisare. Fiecare dintre conturile care au primit astazi o interdictie au accesat aceasta zona „secreta” a clientului, actiune care ne confirma faptul ca fiecare dintre interdictiile aplicate este complet justificata.
Avand in vedere raspandirea acestui tip de programe de trisare, numarul de interdictii aplicate astazi este unul destul de mare, dar aceasta este doar o actiune recenta dintr-o campanie continua de combatere a trisorilor. Desi lupta cu trisorii si dezvoltatorii de programe de trisare are loc adesea in spatele cortinelor, am vrut sa expunem acest exemplu si sa ne folosim de acesta pentru a ne clarifica pozitia: daca utilizezi o aplicatie care acceseaza datele din cadrul clientului Dota in timpul meciurilor, contul tau va primi o interdictie permanenta care te va impiedica sa joci Dota. Jucatorii profesionisti nu fac exceptie, iar acestia vor primi o interdictie pentru evenimentele competitive Valve daca vor fi prinsi ca triseaza.
Dota este cu atat mai distractiv cand toata lumea are sanse egale de castig, iar victoriile sunt obtinute datorita indemanarii si tenacitatii. Ne asteptam ca anumiti jucatori sa continue sa dezvolte si sa utilizeze noi modalitati de trisare in incercarea de a continua sa obtina un avantaj nedrept fata de restul jucatorilor. Ca intotdeauna, vom continua sa detectam si sa blocam aceste modalitati de trisare pe parcurs ce isi fac aparitia si vom continua sa aplicam interdictii utilizatorilor care triseaza.
Nu in cele din urma, am dori sa le multumim tuturor celor care ne-au acordat timpul si energia pentru a combate aceasta problema, aceia care au raportat jucatorii care au avut un comportament suspect in timpul meciurilor, dar si celor care au analizat cazurile Overwatch in cadrul carora a fost observat acest comportament. Le multumim tuturor pentru faptul ca ne ajuta sa facem comunitatea Dota un loc mai bun pentru toata lumea.
dota2.com