O poveste fara sfarsit. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

CURIOSITY Battle of Malta — cel mai mare turneu de Poker din Europa (P)

Cel mai mare turneu de poker din Europa, Battle of Malta, este programat să aibă loc între 5 și 12 octombrie. Locația este Malta, la Intercontinental Hotel din St Julian’s, unde câteva mii de jucători de top sunt așteptați să lupte pentru premiile puse în joc de organizatori.

Pe o insulă superbă situată în Marea Mediterană, pasionații de poker vor lupta la numeroasele evenimente disponibile. Atracția principală va fi cu siguranță Main Event-ul de €1,000,000 GTD, la care buy in-ul este de €555. Turneul de cinci 5 zile conține o mulțime de evenimente secundare ce promit o experiență de top pentru toți participanții.

battle of malta


Cei pasionați de poker pot obține calificarea și prin intermediul sateliților disponibili pe 888poker, un gigant din acest domeniu care sponsorizează și în acest an Battle of Malta. Astfel, pe platforma 888poker sunt disponibili sateliți cu buy in-uri ce pleacă de la doar 1 cent. Qualifier-ul de $109 are ca premiu un pachet de $1,700 pentru Battle of Malta. Acesta conține buy in-ul pentru Main Event-ul Battle of Malta (Ziua 1D), patru nopți de cazare la The Intercontinental Hotel și $350 pentru cheltuieli de călătorie, care sunt plătiți în contul de joc 888poker. Mai mult, câștigătorul primește și un kit 888poker LIVE.

Pe lângă participarea la Main Event, Battle of Malta le pregătește fanilor și alte evenimente interesante. Unul dintre acestea este #888 Made to Play, care are un buy-in de 180+20€ și este programat să aibă loc pe 8 octombrie, de la ora 21:00.

Istoria Battle of Malta a început în 2012

Prima ediție a acestui turneu din Malta a fost organizată în urmă cu un deceniu, când 349 de participanți au luat startul la Main Event, plătind buy in-ul de €550. Premiul total a fost de €169,265, iar Main Event-ul a fost câștigat de Nicodemo Piccolo, un fost doctor care a plecat acasă cu trofeul și un cec în valoare de €35,000.

Popularitatea a crescut de la an la an, iar ediția din 2013 a avut 888 de participanți la Main Event, un număr record, iar premiile totale au ajuns la €430,680. Main Event-ul a fost câștigat de Louis Cartarius, un jucător de poker online care a obținut în cec în valoare de €68,000.

Turneul a devenit tot mai respectat, iar la ediția din 2014 peste 30 de jucători profesioniști s-au înscris, iar premiile au trecut de €500,000. Masa finală a Main Event-ului a fost cu adevărat spectaculoasă, cu reprezentanți din opt țări, ceea ce arată că Battle of Malta devine tot mai mult un turneu de prestigiu la nivel internațional.

Ediția din 2017 a oferit o surpriză de proporții

La ediția din 2017, la Main Event s-au înscris în premieră peste 2,000 de oameni, iar premiul s-a ridicat la €1,005,890. Fermierul israelian Nadav Lipszyc a câștigat la masa finală, la care s-au mai aflat alți trei israelieni, trei norvegieni și doi suedezi. Lipszyc a plecat așadar cu un premiu de €200,000 de la primul său turneu live disputat în afara satelitului de calificare din Israel.

Nadav Lipszyc spunea dupa acea victorie:​
„Cred că Daniel Negreanu a pătruns în pielea mea și a jucat pentru mine. Nu-mi vine să cred ce rezultat am obținut. Tot ce am făcut a fost să-mi ascult instinctele. Nu citesc cărți despre poker, nu studiez. Joc online pe sume de genul 2 euro. Am venit fără niciun ban în buzunar, abia aveam bani pentru micul dejun. Poate nu vă vine să credeți, dar acesta este primul meu turneu live pe care îl joc pe lângă satelit. Nici nu mă gândeam că sunt atât de bun, dar acum știu”​

La ediția din 2017, pe locul doi s-a clasat israelianul Yaron Borenstein, care a primit un cec în valoare de €132,000, iar pe trei norvegianul Asbjorn Elvevol, care a plecat acasă cu €98,000.

În anii următori, numărul participanților a devenit tot mai mare și astfel au crescut și ele considerabil. Battle of Malta a devenit unul dintre cele mai așteptate evenimente din lumea pokerului în Europa și jucători de top participă, mai ales că și premiile puse în joc de organizatori sunt considerabile.

go4it.ro
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top