O noua aventura incepe. LaLeagane - It's all about gaming!

2006 and still counting.

TUTORIAL Adaugare pluginuri pe serverul de CS:GO

Vvipera

Moderator
Joined
Mar 28, 2013
Messages
1,349
Reaction score
125
Age
20
Location
Ramnicu Sarat
Website
laleagane.ro
Cum adaugam un plugin pe serverul de CS:GO?


Buna !


Asa deci, orice plugin avem, in mod normal, instructiuni de instalare in thread-ul/site-ul de pe care este luat, totusi, unele care au la instructiuni "just add them"(fisierele) sau alte instructiuni vagi, presupunand ca userul stie deja sa instaleze un plugin.


Asadar, cum instalam un plugin?
-Foarte usor, oricine o poate face !


In primul rand downloadam pluginul pe care dorim sa il instalam.
NOTA: (pentru pluginurile mai complexe va fi o arhiva care va contine anumite fisiere in anumite foldere, explic mai jos), pentru pluginurile mai simple, exista doar un fisier .smx


!!!Orice plugin pe care il downloadati va contine fisierul .smx, acest fisier este, practic, pluginul in sine.


1. Dupa ce am downloadat arhiva, o sa observam ca avem un folder, de regula, numit "addons"(poza exemplu click), numele acestui folder ne indica faptul ca documentele din acest folder trebuie introduse in "addons".


2. Dupa ce apasam pe "addons", putem observa, in cazul de fata, 1 folder si un fisier (click aici pentru a vedea exemplu) acel fisier, astfel, trebuie introdus in folderul "addons" al serverului, iar fisierul "sourcemod" arata ca trebuie sa introducem fisierele acestuia in folderul "sourcemod" al serverului.


3. Dupa ce deschidem si "sourcemod", observam ca avem mai multe foldere si un fisier in acesta (click aici pentru a vedea), fisierul trebuie adaugat si el in "sourcemod", iar celalalte foldere ne indica unde trebuie sa introducem fisierele din acestea (respectiv, cele din "translations" din arhiva in "csgo/addons/sourcemod/translations", fisierul .smx din "plugins" trebuie pus in "csgo/addons/sourcemod/plugins", la fel si cu cele din "scripting".


*[Atentie!] La scripting, avem folderul "include", iar dupa cum puteti observa, avem "include" si in fisierele serverului (csgo/addons/sourcemod/scripting), asadar, fisierele din include, trebuie introduse la fel ca si celalalte, in folderul corespunzator.


Cam asta ar fi, dupa cum am spus exista si pluginuri care au doar fisierul .smx, care se introduce in "plugins".
Pe scurt numele folderului din arhiva indica folderele in care trebuie bagate fiserele pluginului, e foarte usor.
Exista pluginuri "interdependente", adica au nevoie de alte pluginuri/extensii ca sa functioneze, dar asta vi se precizeaza de obicei.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top